GEWISS OZNAČUJE POT DO PAMETNE MOBILNOSTI

Podjetje predstavlja JOINON, celovit sistem za polnjenje električnih vozil, ki parkirišča in obcestna počivališča spreminja v trajnostni razvoj okolja.


"Pametna mobilnost" bo kmalu postala pomemben element v življenju vseh nas, saj bo dokončno spremenila naš način gibanja in predstavo o vsakodnevnih potovanjih. To je koncept pametne mobilnosti, ki združuje individualne potrebe z varovanjem okolja, v katerem živimo.

GEWISS-ova interpretacija te ideje je JOINON, storitev za polnjenje vseh električnih vozil, ki zajema tako tehnološko infrastrukturo izdelka kot tudi njegovo celotno upravljanje (vključno s tehnično pomočjo in vzdrževanjem). Od polnilnih postaj do aplikacije za pametne telefone in tablične računalnike ter pametnega upravljanja polnilnih enot: popoln sistem, ki okoljsko trajnost naredi za ključno konkurenčno prednost. JOINON je varna in zanesljiva rešitev, ki je idealna za vse trenutne potrebe po polnjenju. V celoti je skladen z veljavnimi mednarodnimi predpisi za zasebna in javna okolja.

REŠITEV ZA VSAKO UPORABO


Polnilni enoti I-On (talna) in I-On Wall (stenska namestitev) sta dve ključni rešitvi, ki ju JOINON predstavlja za javno in poljavno uporabo in sta zasnovani tako, da sta odporni na vse vrste udarcev, obremenitev, vandalizma in vremenskih dejavnikov.

Oba modela sta izdelana iz barvane jeklene pločevine s protigrafitno obdelavo, stopnjo zaščite IP55 in dve proti vandalizmu odporni polnilni vtičnici tipa 2 z zaklopko, ki delujeta do 32A 400V in omogočata hkratno polnjenje dveh vozil do 22 kW.

Posebna šesterokotna oblika enot omogoča tudi njihovo uporabo v vseh oblikah parkirišč (glavnik, trak ali ribja kost) in zagotavlja optimalno vidnost vtičnic za uporabnike. Izdelek je opremljen tudi s posebnim osvetljenim zaslonom TFT in dvema diodama RGB LED, ki sta zasnovani za optimalno signalizacijo stanja vtičnic, tako da je ta jasno vidna tako od spredaj kot od strani.

PAMETNA STORITEV ZA UPRAVLJANJE POLNJENJA VOZIL

Poleg polnilnih enot GEWISS ponuja tudi komunikacijsko storitev v oblaku, spletno platformo, ki uporabnikom omogoča upravljanje polnilne infrastrukture in storitev prek programskega paketa (za upravljalce) ter aplikacije za pametne telefone in tablične računalnike (za uporabnike).

Programska oprema za upravljanje lastnikom polnilnih postaj omogoča spremljanje posamezne enote v realnem času ter ocenjevanje potenciala in težav prek ene same kontrolne točke. Platforma omogoča tudi spremljanje uporabe storitev polnjenja na popolnoma prilagojen in prilagodljiv način, tako da je mogoče določiti pogoje za dostop za vse uporabnike in neposredno pobirati prihodke, ne da bi bilo treba za upravljanje teh elementov uporabljati dodatne upravne ali organizacijske vire.

Aplikacija JOINON, ki jo je mogoče brezplačno prenesti na vse mobilne naprave s sistemom Android in IoS, voznikom električnih vozil omogoča, da si kadar koli ogledajo razpoložljivost vsake polnilne enote, spremljajo stanje vsake posamezne vtičnice ter rezervirajo, aktivirajo ali deaktivirajo vse postopke polnjenja.

Platforma v oblaku JOINON je tudi interoperabilna; z njo lahko polnilne postaje JOINON uporablja vsak voznik električnega vozila (domači ali tuji), ki že ima sklenjeno pogodbo z drugim ponudnikom. Storitev, ki povečuje uporabo postaj in povečuje uporabo polnilnih mest brez dodatnih stroškov za ponudnike ter dejansko povečuje njihovo prepoznavnost.


CELOVITA IN STALNA POMOČ

Polnilne postaje JOINON ne potrebujejo posebnega ali pogostega vzdrževanja, kar je deloma posledica dejstva, da je v primeru težav s polnjenjem mogoče na enotah izvajati diagnostiko na daljavo.

Morebitne zaplete ali težave pri običajni uporabi izdelka je tako mogoče preveriti in ponastaviti tudi na daljavo, kar zagotavlja preprosto, hitro in stroškovno učinkovito storitev vzdrževanja.

Poleg tega se vsa v polnilne postaje vgrajena programska oprema nenehno posodablja na najnovejšo razpoložljivo različico, da se zagotovi optimalno delovanje in največja združljivost z vsemi novimi električnimi vozili.


Nenazadnje, JOINON med življenjskim ciklom izdelka zagotavlja zelo ugodne skupne stroške lastništva (TCO – Total Cost of Ownership) zaradi enotnega pristopa k upravljanju vseh vidikov, povezanih z rednim in izrednim vzdrževanjem zagotovljenih storitev.

Vse podrobnosti o ponudbi izdelkov JOINON so na voljo na uradni spletni strani www.joinon.com


Oglejte si ponudbo polnilnic na naši spletni strani