Marchiol menu
englishitaliano

Kdo smo

USMERJENI V PRIHODNOST


Marchiol je že več kot šestdeset let eden največjih in najbolj naprednih ponudnikov elektroinštalacijskega materiala v tem delu Evrope.

SKUPINA MARCHIOL


Skupina Marchiol je ugleden mednarodni poslovni sistem za distribucijo elektroinštalacijskega materiala. S tradicijo in vrednotami družinskega podjetja, izjemnim strokovnim znanjem, dobro organizacijo in zanesljivostjo že več kot šest desetletij uživa zaupanje svojih kupcev in dobaviteljev.  Kot priznan specialist za trženje izdelkov s področja elektrotehnike in elektronike lahko vedno ponudi napredne in tudi inovativne rešitve za dom in industrijo. Z odlično in zelo široko ponudbo ima na svojem trgu vodilno pozicijo.

MARCHIOL V SLOVENIJI


Podjetje Marchiol d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1997 kot podružnica italijanske družbe Marchiol S.p.A., ki ima sedež v Trevisu. Danes je najsodobnejši distributer elektroinštalacijskega materiala v Sloveniji, ki ob podpori Skupine Marchiol lahko ponudi več kot 200.000 izdelkov uglednih svetovnih proizvajalcev. S poslovnimi enotami v Novi Gorici, Ljubljani in Mariboru nudi celovito komercialno, tehnično in logistično podporo na celotnem slovenskem trgu. Dobavo ključnih izdelkov zagotavlja v 24 urah.

Marchiol d.o.o. je tako kot poslovna skupina, ki ji pripada, usmerjen v nenehen razvoj. Sodoben asortiman, priznani in kakovostni dobavitelji, strokovne rešitve in odlična poslovna podpora so temeljne značilnosti Marchiolove ponudbe. Svojim kupcem pa zagotavlja tudi veliko koristnih informacij, redna izobraževanja in napredne dodatne storitve, ki so kupcem v pomoč pri izvedbi tudi najbolj zahtevnih projektov.

MARCHIOL V ŠTEVILKAH


25 poslovnih enot v 3 državah
120.000 m2 prodajnih in skladiščnih površin
200.000 izdelkov v bazi podatkov
200+ dobaviteljev
700 zaposlenih

 

Zgodovina


Podjetje Marchiol je leta 1951 v Trevisu v Italiji ustanovil Alfredo Marchiol. To je bilo eno od prvih specializiranih trgovskih podjetij v povojnem času. V sedemdesetih letih je vodenje družinskega podjetja prevzel njegov sin Giorgio Marchiol in ga razvil v delniško družbo. V času njegovega tridesetletnega vodenja se je družba razvila v vodilnega ponudnika elektroinštalacijskega materiala v severovzhodni Italiji. Leta 2013 je družba Marchiol z nakupom pripojila družbo Cime, pomembnega distributerja elektro materiala, in s tem še okrepila svojo vodilno pozicijo na trgu. Današnji Marchiol S.p.A. in Skupino Marchiol vodi že tretja generacija iz družine Marchiol. Alfredo, Leonardo in Sarah nadaljujejo družinsko izročilo v podjetniškem duhu, ki jim ga je zapustil njihov oče Giorgio, hkrati pa pogumno razvijajo sodoben poslovni sistem, ki sprejema vse izzive prihodnosti.