Splošni pogoji poslovanja


Kako postati partner

B2B spletna trgovina www.marchiol.si , omogoča spletni nakup pravnim osebam - kupcem, ki imajo s podjetjem Marchiol d.o.o. sklenjen dogovor ali pogodbo o poslovnem sodelovanju. Z oddajo zahtevka za registracijo v spletni trgovini, pogodbene stranke pridobijo geslo za dostop do nakupa. Podjetje Marchiol d.o.o. si pridržuje pravico, da zahtevek registracije potrdi ali zavrne. Z registracijo stranke v spletno trgovino se stranki polog obstoječih načinov naročanja definiranih v pogodbi o sodelovanju ali dogovoru, omogoči dodatni, spletni način naročanja. Morebitna zavrnitev registracije, bo stranki posredovana na elektronski naslov. Pravne osebe, ki še niso pogodbeni partnerji podjetja Marchiol d.o.o., bodo po oddaji zahtevka o registraciji kontaktirani z strani komercialne službe. 

Fizične osebe nakupa ne morejo opraviti preko spleta, dostopajo pa do spletnega kataloga in informaciji o zalogi artiklov in nakup lahko opravijo fizično v eni od naših poslovalnic. Vabljeni v naše poslovalnice v Novi Gorici, Ljubljani in Mariboru.     

Splošno

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.marchiol.si     

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.marchiol.si  in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.marchiol.si izvaja podjetje Marchiol d.o.o., Industrijska cesta 5a, 5000 Nova Gorica.

Spletna trgovina www.marchoiol.si vam preko spleta omogoča nakup elektromateriala iz sortimana, kar je razviden iz prikaza na straneh spletnega mesta. Na spletnem mestu www.marchiol.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu s pogodbo o sodelovanju in veljavnimi dogovori s posameznimi poslovnimi partnerji. 

Naročanje 

Spletni nakup v spletni trgovini www.marchiol.si se lahko opravi kot registriran uporabnik. V našo bazo se beležijo podatki uporabnikovega opravljenega nakupa. Postopek registracije se lahko opravi skozi korake nakupa ali ločeno na podstrani “Prijava”. Z registracijo uporabnik pridobi svoje uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nesporno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registriranim uporabnikom je v nadaljevanju omogočen vpogled v zgodovino svojih opravljenih naročil in v podatke svojega uporabniškega računa. Podatke svojega uporabniškega računa lahko vsak uporabnik kadarkoli spremeni z vpisom v svoj profil. Podatek, ki ga ni mogoče spreminjati je e-mail naslov. V primeru, da uporabnik želi spremeniti svoj e-mail naslov, si mora kreirati nov uporabniški račun s postopkom registracije. 

Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik v spletno trgovino prijaviti z ob registraciji pridobljenem uporabniškem imenu in geslu, po prijavi v spletno trgovino pa lahko v zavihku Moj profil svoje podatke spreminja, posodablja in pregleduje  (naslov, geslo za dostop, pregled preteklih naročil itd.).

Koraki naročanja: 

Po pregledu ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost "Dodaj v košarico". Izbrani artikli so zbrani v košarici (zavihek desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani iz seznama). Uporabnik naročilo zaključi s klikom na gumb »Na blagajno«, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. V košarici uporabnik v nekaj korakih opravi celoten nakup:

1. korak: uporabnik pregleda svoje naročilo (seznam in količino artiklov) in ga poljubno spremeni; v primeru spremembe količine se znesek v košarici avtomatsko preračuna. 

2. korak: V košarici uporabnik vnese predlagane splošne podatke, izbere način dostave (osebni prevzem na lokaciji poslovne enote Marchiol ali pa dostava preko dostavne službe (morebitni strošek pošiljanja bo prikazan pred oddajo naročila), vnese osebne podatke ime in priimek, naslov za dostavo (naslov, poštna številka, mesto in država) in telefonsko številko. 

3. korak:  s klikom na gumb »Potrdi naročilo« zaključi nakup in izvede naročilo. 

Uporabniku se prikaže potrditev nakupa, hkrati prejme tudi e-poštno sporočilo o potrditvi nakupa s povzetkom nakupa na e-naslov. 

Obdelava naročil in pogoji dobave: 

Prejeto naročilo skrbnik stranke pregleda. V primeru vseh izpolnjenih pogojev, bo naročilo obdelano in dobavljeno. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko Marchiol d.o.o. pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici ali mu posreduje elektronsko sporočilo. 

Pridržujemo si pravico do zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni več na zalogi, v primeru napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, v primeru neporavnanih obveznosti ali blokad TRR računov kupca, v primerih navedenih v pogodbi o poslovnem sodelovanju. V takih primerih bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. 

Vsa naročila bodo obdelana in dobavljena skladno s pogodbo o sodelovanju, v kateri so definirane pravice in obveznosti pri dobavi elektromateriala iz vsakokratnega prodajalčevega asortimana. 

O piškotkih in njihovi uporabi

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe. Preberi več – link na piškotke

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv: Marchiol d.o.o.
Naslov: Industrijska cesta 5a, 5000 Nova Gorica
Spletna stran: www.marchiol.si
E-pošta: gorica@marchiol.com
Telefon: 05 33 13 100
Identifikacijska številka za DDV: 89249577
Matična številka: 1123114000
Transakcijski račun: SI56340001017435207

Marchiol d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.